torsdag 7 februari 2008

Man borde kanske rösta på SD

Liksom, bara för att göra skillnad. Markera position. Vara lite radikal.

För seriöst, det är det enda partiet som tar upp en väldigt angelägen fråga - generellt i Sverige, men speciellt i Botkyrka: segregationen. Att sparka ut alla invandrare är ingen bra lösning. Det är inte heller en hållbar lösning. Det dystra är då att det är den enda lösningen som ges på problemet med segregationen i Sverige. Riksdagspartierna lägger locket på, håller tyst. Liksom en feber: det är bara att svettas ut den.


Att alla initiativ att inleda en diskussion med Sverigedemokraterna klassas som rasism, och "skulle bjuda in dem i debatten", och "skulle ge dem fäste bland folket" och allt annat skitsnack som man hör ... jag menar ... herregud. Jag fattar mig inte på logiken. Idiotförklaringen av det svenska folket.

"SD är dumma i huvudet. De är rasister. De har inga vettiga idéer. Men om vi tillåter att de har samma rättigheter som alla de som tänker rätt (som oss), då får de säga sitt dumma budskap till fler människor, som då kommer rösta på dem. Vi kan inte låta det svenska folket bilda sina egna åsikter. Konstruktivt tänkande är bara bra när man ska välja vilka flingor man ska köpa till filmjölken. I det verkliga livet, när något står på spel, då är den fria viljan farlig. Den måste isoleras. Behandlas. Botas."

Ett tag innan jag tog studenten klarnade en sak gällande den rådande (socialdemokratiska) segregationspolitiken. "Ge mer pengar till de som behöver det". Det genomsyrade samhället, men skolsystemet dränktes verkligen i den idén. Genom åren har jag sett många vänner och bekanta, som oftast har hört till toppskiktet i klasserna jag gått i och därför blivit bortprioriterade, bli allt mer desillusionerade. Skolsystemet gav ingenting; utbildningen haltade, det fanns mer fakta i böckerna man självmant läste än bland anteckningarna man idogt fört under varje given vecka.

Problemet skylldes givetvis på "utsugarna". De som tog alla resurser. Detta var inte invandrare per se - det var dumma människor, även svenskar; men samtidigt var den politiska retoriken att det var invandrarna som behövde få pengar för att "lyftas upp till samma nivå som svenskarna".

Har inte något gått väldigt fel, när politiken man för just för att integrera invandrare i samhället, leder till att toppskiktet i skolorna vänder sig emot dem? Men: socialdemokratisk samhällspolitik.
Hallelujah.

Inga kommentarer: